Advies nodig? Bel 0252 258 242
8.8/10 van 338 klanten

Bestelbaar vanaf juni, levering vanaf september

Tulpen

Bestelbaar vanaf juni, levering vanaf september

Tulpen

Tulpenbollen kopen

Tulpenbollen kopen van top kwaliteit bij Queen Flowerbulbs en geniet van de prachtige variëteiten en kleuren die door het werk van Carolus Clusius nu verkrijgbaar zijn. Prijzen zoals in de tijd van de Tulpenmanie zijn verleden tijd. Voor een klein bedrag u bij ons al de mooiste Tulpenbollen kopen.

Tulpenbollen kopen online

Tulpenbollen kopen doet u tussen Maart en November. U plant uw Tulpenbollen in oktober/november/december voor de vorst intreed. Als u uw tulpenbollen in deze periode heeft geplant kunt u in het voorjaar genieten van de pracht en praal van dit schitterende product

De Historie van Tulpenbollen kopen

De Nederlandse nationale bloem, de tulp, komt van origine helemaal niet uit Nederland, maar uit Turkije. Rond 1593 kwamen de eerste tulpenbollen aan in Nederland. Daar werden ze door Carolus Clusius geplant in de nu nog steeds bestaande Hortus Botanicus in Leiden. Hij teelde de tulpenbollen om er onderzoek mee te doen aan de universiteit van Leiden, maar hij verkocht er geen. Pas nadat de tulpen uit de Hortus Botanicus werden gestolen begon de verkoop van tulpenbollen. Er ontstond een soort aandelenhandel in tulpenbollen, ook wel de windhandel genoemd. Tulpenbollen kopen gebeurde voor absurde bedragen. Zo werden er tulpenbollen gekocht voor wel 4000 gulden (ruim 1800 euro) per tulpenbol waren geen uitzondering. Ter vergelijking: een ervaren vakman verdiende in die tijd ongeveer 300 gulden per jaar. De handel bestond niet enkel uit bollen maar ook uit eigendomsbewijzen die voor grote bedragen werden doorverkocht terwijl men niet eens een bol bezat. Deze Tulpenmanie duurde van 1634 tot 1637. Toen greep de regering in en werd tulpenbollen kopen aan banden gelegd. Na deze tijd ontstond langzaam een normale teelt en handel, al bleven de tulpenbollen nog lange tijd uniek en dus duur. Pas begin 1900 werd tulpenbollen kopen goedkoper en dus voor iedereen toegankelijker. Maar nog steeds blijven de tulpen een unieke verschijning en worden er nog steeds nieuwe soorten ontwikkeld om u ieder jaar weer op een kleurrijk voorjaar te trakteren.

Queen Flowerbulbs is hofleverancier van de Keukenhof

Samen met moederbedrijf Tuberbulb is Queen Flowerbulbs hofleverancier van de Keukenhof. Ieder jaar leveren wij duizenden Tulpenbollen aan de Keukenhof. Deze Tulpenbollen worden geplant in onze eigen tuin in de Keukenhof. Ook kun je tulpenbollen kopen in onze winkel op het Keukenhof. In deze tuin vind u ook ons verkooppunt waar u naast Tulpenbollen ook nog vele andere bloembollen kopen kunt. De Keukenhof is een belangrijk uithangbord van de Tulpenbollen teelt waar Nederland naast de kaas zo beroemd om is. Het is voor ons dan ook een grote eer om onze Tulpenbollen in deze schitterende omgeving te mogen laten bloeien. De Tulpenbollen die wij leveren aan de Keukenhof zijn van dezelfde kwaliteit als degene die wij aan u leveren als u online tulpenbollen koopt. Alleen de allerbeste Tulpenbollen worden hier geplant om reclame te maken voor ons fantastische product. Wilt u ook eens genieten van onze Tulpenbollen in een andere omgeving dan uw tuin? Kom dan in het voorjaar naar de Keukenhof. Of u kunt de tulpenbollen natuurlijk online kopen!