Advies nodig? Bel 0252 258 242
8.8/10 van 611 klanten

Amaryllis overhouden

De bol van de Amaryllis kunt u eenvoudig meerder malen laten bloeien. U laat de bloemen uitbloeien en knipt daarna de bloemen samen met de steel 3-5 cm boven de bol af. Nu heeft u enkel nog wat bladeren op de bol staan. Deze bol kunt u nu in een pot of volle grond buiten planten zodat deze zich kan voeden. In het najaar als de bladeren van de Amaryllis vergelen haalt u de bol weer naar binnen. U moet de bol nu drogen en daarna koel, donker en droog bewaren in bijvoorbeeld uw kelder of schuur. Na ongeveer 2 maanden kunt u bol weer planten en in de kamer of serre zetten. De Amaryllis zal nu in de meeste gevallen weer gaan bloeien. Voor een uitgebreid stappenplan en extra tips kunt u ook onze blogpost lezen "Een Amaryllisbol over houden, hoe doe je dat?"1 artikel(en)

per pagina

1 artikel(en)

per pagina

Amaryllis planten

Een Amaryllis plant u voor 2/3 onder de grond in een pot of bak. Amaryllis kunt u niet buiten planten in ons klimaat, ze verdraagt geen vorst. Na het planten geef u de Amaryllis gematigd water. In de Amarylllis bol bevinden zich alle voedingstoffen die de Amaryllis nodig heeft om tot bloei te komen. Amaryllissen van Queen Flowerbulbs worden verstuurd op het moment dat u ze direct kunt planten en in de meeste gevallen binnen 8 tot 10 weken bloeien. U kunt de bol ook droog laten bloeien door deze op een schaal te leggen en af en toe de wortels met de hand te bevochtigen. Tevens is het mogelijk om de bol op water te zetten. U moet er dan wel voor zorgen dat alleen de wortels van de bol het water raken en niet de bol zelf. Het fraaiste in om 1 keer per week het water helemaal te verversen zodat het niet groen word.

Amaryllis planten kopen bij Queen Flowerbulbs

Amaryllis planten koopt u bij Queen Flowerbulbs snel, eenvoudig en veilig! Wij bieden u onder andere betalen via Paypal, Ideal of Credit Card. U kunt bij ons kiezen om te bestellen zonder een account aan te maken maar u kunt zich natuurlijk ook registreren en in uw account bijhouden wat u hebt besteld. U kunt zich bij ons ook aan melden voor de nieuwsbrief en zo als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes een aanbiedingen.

Amaryllis overhouden

Een Amaryllis overhouden is erg makkelijk om te doen. Een Amaryllis overhouden doet u door na de bloei de bloemen uit de steel te snijden en de steel te laten indrogen tot ongeveer 2 cm boven de bol. U geeft nu natuurlijk ook geen water meer. Nu kunt u bol uit de pot nemen en de Amaryllis overhouden door de bol gedurende ongeveer 3 maanden te laten rusten. Dit doet u op een droge koele plaats zoals een garage of kelder. Na deze 3 maanden kunt u de bol weer planten en in bloei krijgen. Zo simpel is een Amaryllis overhouden.