Advies nodig? Bel 0252 258 242
8.8/10 van 534 klanten

Veelgestelde vragen

Schroom niet om uw vragen te stellen. Dit kunt u doen via contact. Hieronder vindt u de meest gestelde vragen en onze antwoorden daarop.

Bestellingen

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?
De bloembol is een natuurproduct en seizoensgebonden en kan daarom niet het jaar rond verzonden worden. De voorjaarsbloeiers versturen wij vanaf half september tot half december en de zomerbloeiers versturen wij vanaf begin maart tot half juni, zodat u ze op tijd voor de plantperiode in huis heeft. Na het plaatsen van uw bestelling laten wij u weten wanneer uw bollen worden geleverd. Alle bloembollen kunnen wel nagenoeg het hele jaar door besteld worden.

Waarom worden de voorjaarsbloeiende bloembollen pas in september geleverd?
Het groeiseizoen van de voorjaarsbloeiende bloembollen loopt tot 1 juli. Hierna worden de bloembollen gerooid en verwerkt door de beste kwekers. Zij drogen de bloembollen en sorteren deze ook op maat en geschiktheid, opdat alleen de beste bloembollen in uw tuin terecht kunnen komen. Als dit hele proces is afgerond, worden de bloembollen bij ons afgeleverd en gaan wij ze prepareren en verpakken. Als dit is gebeurd, is het alweer september en gaan wij uw persoonlijke pakket samenvoegen en versturen. U begrijpt dat er al heel wat werk is verricht, voordat u eindelijk uw tuin kunt planten. Dit in uw achterhoofd houdende, geniet u hopelijk nog meer als uw tuin in het voorjaar vol bloeiende bloembollen staat.

Ik wil een pakketje bloembollen als cadeau naar een ander adres sturen. Kan dat?
Het is zeker mogelijk om een pakketje te versturen naar een ander afleveradres.
Geef dit duidelijk aan tijdens het bestellen van een order (u kunt een ander aflever adres aanmaken, of u voegt het bij als opmerking) en wij zorgen dat het pakketje aankomt op de plaats van bestemming.

Ik wil het pakketje naar een ander land sturen is dat mogelijk?
Het is ook zeker mogelijk om een pakketje te versturen naar een ander land dan waar u woont. Let er dan op dat u boven in het scherm het juiste land vermeldt. Dit in verband met de verschillende prijzen. Vermeldt u dan ook bij het adres van de ontvanger de gegevens van de betreffende persoon.
 

Klant gegevens:

Ik heb een account aangemaakt maar kan niet inloggen. Hoe kan dat?
Het kan zijn dat u uw wachtwoord of gebruikersnaam verkeerd heeft gespeld of dat Caps Lock op het toetsenbord aan staat. Ook kan het zijn dat u uw wachtwoord nog niet heeft geactiveerd. Deze kunt u nogmaals activeren via de toegestuurde link in uw e-mail. Kunt u, nadat u deze mogelijkheden heeft geprobeerd, nog niet inloggen, neem dan vooral contact met ons op. Dit kan via het contactformulier en telefonisch.


Mijn huidige wachtwoord werk niet meer. Wat kan ik nu doen?
U kunt een nieuw wachtwoord aanvragen en die gebruiken met inloggen. Het is wel raadzaam dat u, na het inloggen met het toegestuurde wachtwoord, uw wachtwoord verandert.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?
Uw gegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld. We zullen uw gegevens nooit aan derden verstrekken.
Wilt u echter nog meer weten, lees dan de privacy policy van het bedrijf.
Bestellingen:Wat zijn de verzendkosten?
Voor Nederland, België, Luxemburg en Duitsland: 5,95 Euro. Voor Verenigd Koninkrijk en Frankrijk: 6,95 Euro. Voor alle overige landen: 9,95 Euro. Met uitzondering van de Verenigde Staten van Amerika en Canada: de prijzen zijn voor deze landen inclusief verzendkosten. Voor meer informatie gaat u naar verzendkosten.

Cadeaubon hoe werkt het?
Voor de precieze uitleg van onze cadeaubonnen en hoe u deze koopt, klikt u op cadeaubon.
 

Bloembollen

Wanneer kan ik  mijn bloembollen het beste planten?
Wij sturen uw bloembollen op het meest geschikte moment van planten. U kunt uw bloembollen ook tijdelijk in uw schuur of kelder bewaren. De belangrijkste stelregel is dat u uw voorjaarsbloeiende bloembollen in het najaar voor de vorst plant en de zomerbloeiende bloembollen in het voorjaar pas weer na de vorst.

Op welke manier plant ik bloembollen?
Zorg dat de puntige zijde omhoog wijst en de platte zijde (de wortelkrans) naar beneden. Deze wijze van planten zorgt ervoor dat uw bloembollen gelijkmatig opkomen. Als u de bloembollen in de grond strooit, bloeien ze ook, maar kunnen ze wat ongelijkmatiger opkomen.

Wat is de plantafstand en de plantdiepte van bloembollen?
De makkelijkste regel die over het algemeen geldt, is:

  • Plantafstand: 2x de bolbreedte afstand houden.
  • Plantdiepte: 2x zo diep planten als de bol hoog is.

Klik hier voor een uitgebreide plantinstructie.

Kunnen bloembollen ook in potten worden geplant?
Bloembollen kunnen uitstekend in potten worden geplant. Let vooral goed op dat de pot goed kan draineren (bijvoorbeeld door een gat in de bodem). De potten moeten echter wel worden beschermd tegen de vorst. U kunt dan bijvoorbeeld stro of noppenfolie om de pot doen of u zet de potten binnen in de schuur en na de vorstperiode zet u ze weer buiten.
In ons assortiment vindt u veel soorten die geschikt zijn om op potten te planten. Ga naar het assortiment.

Hebben de bloembollen nog speciale grond of bemesting nodig?
Bloembollen groeien en bloeien eigenlijk op elke grond, zolang de grond maar wel draineert. Bemesten is het eerste jaar zeker niet nodig, omdat een bloembol alle groeistoffen bij zich draagt. Voor bloembollen die u plant voor verwildering geldt dat u na de bloei wel wat moet bijmesten. Voor een uitgebreidere omschrijving gaat u naar onze plantinstructie.

Moet ik de bloembollen water geven na het planten?
Als u de bollen plant in licht vochtige grond hoeft u geen water te geven. U kunt wel water geven om de grond wat mee aan te drukken, maar dit kunt u ook gewoon met de hand doen.

Kan ik de bloembollen in de grond laten staan en komen deze dan volgend jaar weer op?
Veel bolgewassen zijn geschikt om te verwilderen, echter niet alle. Voor u hebben wij een selectie gemaakt met de beste en mooiste soorten die zeer geschikt zijn voor verwildering. Klik hier voor het assortiment.
Voor een uitgebreide uitleg en werkwijze kijkt u in onze plantinstructie.

Kan ik de bloembollen bewaren en deze op een later moment planten?
Wij sturen uw bloembollen op het meest geschikte moment om te planten. Om de premium kwaliteit te bewaken, is het dus het beste dat u ze zo snel mogelijk na ontvangst plant. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u uw bloembollen tijdelijk bewaren op een droge en koele plaats, bijvoorbeeld  in uw garage of kelder. Controleer regelmatig of er door de hoge luchtvochtigheid geen schimmel op de bollen groeit. Is dit het geval, dan kunt u het beste de bloembollen even drogen en dan direct planten.

Op welke manier kan ik bloembollen beschermen tegen herten en knaagdieren?
Het is bekend dat herten en knaagdieren sommige bolgewassen niet kunnen weerstaan. Er zijn echter nog genoeg bolgewassen waarvan ze de smaak niet kunnen waarderen. Deze vindt u in de categorie hert en knaagdier bestendig.

Ik woon in een warm klimaat. Moet ik mijn bloembollen een koude periode geven voordat ik ze plant?
Bloembollen hebben een koude periode nodig om te kunnen bloeien. In de meeste gebieden gebeurt dit ’s winters op natuurlijke wijze onder de grond, maar u kunt uw bloembollen ook in de koelkast of op een andere koele plek bewaren. U dient de bloembollen daar dan wel 6 tot 8 weken te bewaren, om ze zo kunstmatig hun koude periode te geven. Na die tijd kunt u uw bloembollen planten en verloopt het precies zoals in gebieden met een koudere winter.

Het heeft gesneeuwd en de bloembollen zijn al gegroeid. Kan dit kwaad en bloeien deze bloembollen nog wel?
Dit is zeker geen probleem. De sneeuw isoleert juist tegen de vorst en zal uw bloembollen daarom uitstekend beschermen. Uw bloembollen zullen niet alleen geen vorstschade hebben, maar ook nog eens eerder bloeien dan bloembollen die sneeuwvrij zijn gehouden.

Kunnen er ook bloembollen geplant worden in de klimaatzone waar ik woon?
Uiteraard kunnen er in het klimaat waar u woont ook bloembollen geplant worden. Kijk voor de Verenigde Staten op onze zonekaart en daar wordt alles duidelijk voor u uitgelegd.