Advies nodig? Bel 0252 258 242
8.8/10 van 611 klanten

Fritillaria's

Fritillaria's

Bij Queen Flowerbulbs kun je de beste kwaliteit fritillaria’s kopen. Wist je dat de keizerskroon (Fritillaria imperialis) een van de eerste gekweekte planten ter de wereld is? Deze koninklijke verschijning zit door zijn lange geschiedenis vol prachtige verhalen. De naam keizerskroon is ontstaan uit de letterlijke vertaling van de Latijnse naam (Fritillaria imperialis) en het uiterlijk van de bloem. Samen met het uiterlijk van de bloem dat lijkt op de kroon van een keizer, is de toepasselijke naam keizerskroon ontstaan. Deze grootbloemige Fritillaria’s kunnen wel tot 90 cm hoog worden! De bol van de keizerskroon ziet er een beetje vreemd uit omdat er een gaatje midden in de bloembol zit. Schrik daar niet van; dit hoort zo. Het gaatje zit er omdat daar de oude bloemstengel heeft gezeten. Keizerskronen floreren het koninklijkst op een plekje in de zon of halfschaduw, en willen zo’n 20 centimeter onder de grond geplant worden. Zorg ervoor dat het gaatje in de bloembol naar boven wijst. De kleinbloemige Fritillaria (meleagris) zijn erg gemakkelijk om te laten bloeien: eenmaal geplant en je hebt er geen omkijken meer naar! Deze Fritillaria’s houden van wat schaduw en verwilderen gemakkelijk.


7 artikel(en)

per pagina

7 artikel(en)

per pagina

Fritillariabollen kopen

Fritillariabollen kopen doet u bij Queen Flowerbulbs en geniet van de prachtige kleuren en varieteiten die door ons worden aangeboden. Elke Fritillariabol word door onze vakmensen gecontroleerd op kwaliteit, maat en soortechtheid. Hierdoor kunt u gegarandeerd de beste kwaliteit Fritillariabollen kopen. Van de verschillende soorten Fritillaria hebben wij de beste en de mooiste soorten geselcteerd om aan u aan te bieden.

Fritillaria's bestellen

Fritillariabollen bestellen doet u tussen Maart en November. Fritillariabollen plant u in oktober/november/december voor dat de vorst intreed. Als u uw Fritillariabollen in deze periode besteld geniet u in het voorjaar en de jaren erna van de pracht en praal van dit product.

De historie van de Fritillaria

De naam Fritillaria is afkomstig van het Latijnse woord fritillus wat dobbelsteenbeker betekent. Andere benamingen voor dit bolgewas zijn „Keizerskroon” en „upside down flower”. Deze namen slaan op de vorm van de bloem of de bloeiwijze. Fritillaria's bloeien van het midden tot het eind van het voorjaar en komen ieder jaar terug. Fritillaria's zijn ook een uitstekend middel tegen mollen in uw tuin. Als u last heeft van mollen plant u enkele Fritillaria's in de tuin en de geur van de bollen zal de mollen uit uw tuin verdrijven. Fritillariabollen zijn erg broos en moeten dus met de grootste zorg worden behandeld. Elke bol moet met de hand worden verwerkt om beschadiging te voorkomen.

Queen Flowerbulbs is hofleverancier van de Keukenhof

Samen met moederbedrijf Tuberbulb is Queen Flowerbulbs hofleverancier van de Keukenhof. Ieder jaar leveren wij Fritillariabollen aan de Keukenhof. Deze Fritillariabollen worden geplant in onze eigen tuin in de Keukenhof. In deze tuin vind u ook ons verkooppunt waar u naast Fritillariabollen ook nog vele andere bloembollen kunt bestellen. De Keukenhof is een belangrijk uithangbord van de Fritillariabollen teelt in Nederland. Het is voor ons dan ook een grote eer om onze Fritillariabollen in deze schitterende omgeving te mogen laten bloeien. De Fritillariabollen die wij leveren aan de Keukenhof zijn van dezelfde kwaliteit als degene die wij aan u leveren. Alleen de allerbeste Fritillariabollen worden hier geplant om reclame te maken voor ons fantastische product. Wilt u ook eens genieten van onze Fritillariabollen in een andere omgeving dan uw tuin? kom dan in het voorjaar naar de Keukenhof.